Home / 3/2017  / Magazin de patiserie dulce

Magazin de patiserie dulce

Renumitul lanț de produse de patiserie din Cipru, «New York Sweets», a decis să treacă printr‑un proces radical de redefinire a identității vizuale. Marca a fost înființată ca o afacere de familie în 1986 și

Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

New York Sweets. Magazin de patiserie dulce

Amplasament

Nicosia, Cipru

Titlu proiect 

Patiseria New York

Birou de arhitectură

Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

Suprafață construită

120 mp

Anul realizării

Februarie, 2017

Fotografii

N. Vavdinoudis, Ch. Dimitriou

Renumitul lanț de produse de patiserie din Cipru, «New York Sweets», a decis să treacă printr‑un proces radical de redefinire a identității vizuale. Marca a fost înființată ca o afacere de familie în 1986 și încă funcționează în același mod. Principalul obiectiv al companiei este producerea și vânzarea unei serii de dulciuri și produse de patiserie la un standard înalt de calitate, în special produse specific americane, create din ingrediente proaspete și de calitate. Procesul de redefinire a identității vizuale a trebuit să includă o serie de schimbări, nu doar în ceea ce privește identitatea și imaginea brandului (logo, grafică etc.), dar și în ceea ce privește prezentarea produselor rafinate și, cel mai important, recrearea designului magazinelor.

Spațiul primului magazin ales pentru inițierea demersului de redefinire a identității vizuale (cel mai mare din cadrul lanțului, de altfel) este situat pe una dintre străzile principale din Nicosia, caracterizată de trafic intens și tranzit important de vehicule. Noua cofetărie ar trebui să includă spațiile necesare pentru afișarea și vânzarea produselor de patiserie dulci și sărate, o mică cafenea, precum și o sală de lucru semi‑privată pentru întâlniri cu clienții magazinului, pentru discuții referitoare la asigurarea produselor specifice pentru diferite evenimente.

În ceea ce privește componenta estetică a imaginii patiseriei, denumirea «New York Sweets» a contribuit semnificativ ca sursă de inspirație în timpul procesului de reconfigurare. Rețeaua ortogonală a străzilor din Manhattan a fost aleasă ca mod de proiectare pentru organizarea diverselor volume de frigidere / modalități de expunere în interiorul magazinului, precum și pentru fațada clădirii, unde tuburi metalice orizontale și verticale creează o rețea care delimitează plăcile ceramice cu care sunt acoperite zidurile. În plus, pentru umbrirea și iluminarea fațadelor magazinului, arhitecții au proiectat trei bolți orizontale metalice, ca o referire la copertinele din fața intrărilor clădirilor istorice din New York. Unul dintre elementele pe care vizitatorul le observă instantaneu la intrarea în magazin este compoziția de pe perete, din spatele frigiderului lung, reprezentând silueta Manhattanului, peisaj creat de diferite tipuri de marmură. La capătul aceluiași zid, se află sala de ședințe, care este separată de restul spațiului ca o cutie într‑o cutie, în interiorul căreia sunt expuse în cadre prăjiturile și produsele de patiserie, asemenea unor picturi într‑o galerie de artă. Volumul casieriei este acoperit cu furnir din lemn de nuc, care se distinge în spațiu, fiind întrerupt printr‑un mic volum de sticlă cu un afișaj special, amplasat într‑un mod bizar, care promovează în fiecare zi un produs diferit, într‑un mod întâlnit de regulă în magazinele de bijuterii. Coloana centrală, precum și grinzile structurii clădirii au fost lăsate descoperite, atât ca elemente structurale, cât și datorită texturii lor, care împreună cu rozul pal în care au fost vopsite le face să pară învelite în frișcă.

Review overview