Home / 2/2017  / Casă în Krostoszowice

Casă în Krostoszowice

Casă în Krostoszowice Amplasament: Krostoszowice, Polonia Birou de arhitectură: RS+ Arhitecți asociați: Robert Skitek, Jakub Zygmunt Suprafață: 305 mp Inginerie structurală: Zbigniew Prucnal Finalizare: 2016 Fotografii:

RS+

Casă în Krostoszowice

 • Amplasament

  Krostoszowice, Polonia

 • Birou de arhitectură

  RS+

 • Arhitecți asociați

  Robert Skitek, Jakub Zygmunt

 • Suprafață

  305 mp

 • Inginerie structurală

  Zbigniew Prucnal

 • Finalizare

  2016

 • Fotografii

  Tomasz Zakrzewski / archifolio.pl

Krostoszowice este un sat în sudul Sileziei (regiune în Polonia). Investitorul deține un lot destul de mare, cu o pantă semnificativă în zona de est. Clădirea este proiectată pe cel mai înalt punct al lotului, în apropierea drumului, în colțul de nord‑vest. Clădirile din jur sunt foarte diverse și haotice ca stil, majoritatea case din anii ’60 și ’70. Peisajul din jur ne‑a interesat mai mult decât mediul construit, zona colinară și pădurea devenind un punct principal de referință. Imobilul se potrivește topografiei existente și coincide cu peisajul. Casa are deschidere către cele mai interesante perspective, având în același timp o distanță discretă față de clădirile apropiate.

Din stradă, putem vedea o clădire cu un singur etaj, cu garaj și foaier de sticlă intermediar. Acest tip de clădiri trebuie să respecte prevederea legală locală conform căreia acoperișul se construiește în pantă, acoperit în totalitate cu ardezie. Zidul de beton al gardului creează cu clădirea o platformă pentru zona de intrare, drumul de acces și terasa din lemn suspendată deasupra solului. Dormitoarele sunt situate la parter. Această parte a clădirii este parțial acoperită de sol și invizibilă din stradă. Sub terasa superioară, la nivelul solului, este amplasată o a doua terasă, complet acoperită. Cele două terase sunt conectate prin scări exterioare fixate în consolă.

În interior, suprafețele albe ale pereților și tavanului înclinat sunt completate de sticlă, beton lustruit și pardoseli din lemn natural, scări din lemn și accesorii de culoare închisă. La nivelul superior există o cameră de zi deschisă. Cămara, camera de studiu, toaleta și bucătăria au fost ascunse într‑un paralelipipedic alb. Deasupra acestui spațiu cubic a fost amplasat mezaninul și o bibliotecă. Scările din lemn sunt o parte mai mult decât pregnantă din camera de zi. De la nivelul inferior se poate ieși direct pe terasa inferioară. La acest nivel, au fost amplasate cele două camera pentru copii, dormitorul principal cu dressing, toaleta, camere de lucru cu spălătorie și o sală de sport și cățărare. În plus, la acest nivel este disponibil și un spațiu de depozitare, accesibil din exterior.

Review overview