Home / 1/2017  / Info  / Romanian Design Week 2019

Romanian Design Week 2019

Romanian Design Week 2019 prezintă peste 200 de proiecte de design și arhitectură și trei circuite propuse de peste 30 de entități din comunitățile creative bucureștene. A șaptea ediție Romanian Design Week va avea loc în

Romanian Design Week 2019 prezintă peste 200 de proiecte de design și arhitectură și trei circuite propuse de peste 30 de entități din comunitățile creative bucureștene. A șaptea ediție Romanian Design Week va avea loc în București în perioada 17-26 mai 2019. Din dorința de a aduce în prim plan comunitățile creative ale orașului, anul acesta festivalul propune publicului trei circuite care integrează peste 30 de entități din comunitățile și hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe și ÎnCotroceni. La acestea se adaugă expoziția centrală, care prezintă unele dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români, o serie de expoziții capsulă semnate de creativi și organizații locale, dar și din Moldova sau Franța, un concept store dedicat designului românesc, dar și cea de-a doua ediție RDW Awards, premiile care încurajeză excelența în industriile creative și promovează designerii români.

 

Fiecare dintre clusterele creative care se vor activa la Romanian Design Week 2019 va avea o zi dedicată în programul festivalului: Industria Bumbacului – 21 mai, Creative Tribe – 22 mai și ÎnCotroceni – 25 & 26 mai.

Expoziția centrală Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, va reuni în cinci categorii – Arhitectură, Design de produs, Design Grafic, Fashion și Multidisciplinar – peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români. 

 

 

Printre proiectele de arhitectură cu care vă veți întâlni în expoziția centrală a acestei ediții RDW se numără:

ADNBA  

2019 // ‘URBAN SPACES 2’/ Mumuleanu Housing  / 2018 // Londra // Occidentului Housing  / 2016 // AARON FLORIAN APARTMENT BUILDING

 

DAAA 

2019 // Hotel by the sea /  2018 // STUDIO HOUSE / THE PIANO, THE BOOKCASE AND THE FIREPLACE

STARH 

2019 // Headquarters of the Bucharest Branch of OAR (Order of Architects of Romania) / 2017// NEW MNIR DESIGN COMPETITION 2016 / 2016// AC HOUSE

 

VINKLU 

2019 // 112 Coffeehouse / 2019 // UN_APT / 2019 // Weave Cabinet  / 2018 // 10 MS

 

Lista completă a birourilor de arhitectură cu proiectele cărora vă veți putea întâlni în expoziție include 441 Design Studio // ADNBA // Alexandru Szuz Pop // ARhit.BAAR // Atelier MASS // Bogdan Ciocodeica // CALUP // DAAA // Da-ac Studio& Oblic Studio // EFdeN // Irina Nemţeanu // IU studio // Loredana Gaiță și Miodrag Stoianov// LTFB Studio & RIZI // Mihai Popescu // Oblic Studio // Pluto by Night // Prototip Studio // Radu Teacă // Răzvan Bârsan + Partners // re-act now // Republic of Architects // Stardust Architects // STARH // Studio3plus // Studio Est // VINKLU // Yellow Office // Zeppelin // Z.I.D+ 

 


 

Expoziția va fi amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch.

Același spaţiu va găzdui și o serie de expoziții capsulă semnate de: Lille Metropole 2020 – World Design Capital, parte din programul Sezonului România-Franța; Universitatea de Arte București și Marcel Klammer;  Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură; Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Arte şi Design; Zeppelin; Designforkidz; Miloš Jovanović; Moldovan Design Week; Smart Design Challenge precum și expoziții, instalații sau branded content realizat în parteneriat cu IKEA, Absolut, Cemacon, MedLife sau Illy.

 

Traseului expozițional propus de ediția 2019 a RDW i se vor adăuga conferințe susținute de: Mélanie Bernard, Denis Tersen (Lille Métropole 2020, World Design Capital), Vlad Drăgușin (Candylab Toys), Marcel Klammer, MOME Design School Budapesta, Ordinul Arhitecților din România, British Council România, precum și prima ediție TypeThursday din țara noastră.

 

Arhitectura expoziției centrale este semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.

Concept store-ul Romanian Design Week, dezvoltat în parteneriat cu George, primul banking inteligent, va fi deschis tuturor vizitatorilor pe parcursul celor 10 zile de festival și va prezenta o selecție de produse de design curatoriate, de la obiecte de mic mobilier, decorațiuni și cărți până la papetărie, accesorii sau bijuterii. RDW Awards, format susținut de glo, premiază proiectele din cadrul expoziției centrale care se remarcă printr-o abordarea inedită, din dorința de a celebra ce are designul românesc mai bun de oferit în 2019. Câștigătorii trofeelor vor fi aleși de boardul creativ RDW 2019. Evenimentul va avea loc la Teatrul Odeon și va fi prezentat de Mihai Gurei, membru al boardului creativ RDW încă de la prima ediție.

 

Romanian Design Week susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.

Mai multe detalii despre programul RDW 2019 pe romaniandesignweek.ro

 


Parteneri RDW 2019:

Un proiect: The Institute

Prezentat de: George, primul banking inteligent

Susținut de: glo

Parteneri: ABSOLUT, CEMACON, illy, IKEA, MedLife, Renault România, VERLA

Un proiect co-finanțat de: AFCN

Co-producători: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, Institutul Cultural Român

Parteneri media strategici: Promenada Mall, Rock FM, Radio Romania Cultural, TVR

Parteneri media: Arhitext, BigSEE, Compania Națională Aeroporturi București, Designist, DesignWanted, Dezeen, feeder.ro, Glamour, Icon Design Italia, Igloo, IQads, Inspirationist, Modernism, Molecule F, Revista Arhitectura, RFI Romania, Șapte seri, thesignspeaking, V Fair, TPS ENGAGE, Zeppelin, Zile și Nopți.

Creație: Gavrilă și Asociații

Furnizori oficiali: 360Revolution, Hotel InterContinental, kaustik, ove.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Romanian Design Week s-a impus în cele șase ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative locale: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Franța – țară invitată la Romanian Design Week este o manifestare organizată în cadrul Sezonului România – Franța 2019.

Review overview