Home / 2/2017  / Spațiu de locuit

Spațiu de locuit

Spațiu de locuit Amplasament: Moscova, Rusia Birou de arhitectură: Ruetemple Echipă: Alexander Kudimov, Daria Butakhina, Evgeny Dagaev Suprafață: 48 mp Beneficiar: «Cottage Solution» (Compania de televiziune «NTV») Finalizare:

RUETEMPLE

Spațiu de locuit

 • Amplasament

  Moscova, Rusia

 • Proiectare

  Ruetemple

 • Echipă

  Alexander Kudimov, Daria Butakhina, Evgeny Dagaev

 • Suprafață

  48 mp

 • Beneficiar

  «Cottage Solution» (Compania de televiziune «NTV»)

 • Finalizare

  2016

 • Fotografii

  Ruetemple & Compania de televiziune «NTV»

Proiectul unui spațiu de zi multifuncțional

Proiectul propune crearea unui spațiu multifuncțional, unde beneficiarul poate face o alegere: fie să se retragă pentru un moment de solitudine, fie să rămână alături de ceilalți. Spațiul este eliberat de toate obiectele inutile și are capacitatea să conducă vizitatorul într‑o altă dimensiune, în care să descopere o stare de calm și relaxare. Oferă, de asemenea, foarte multă lumină și aer.

În centrul camerei există un volum funcțional zonal, un cub alb care împarte întreaga cameră de zi în 5 zone: zonă pentru distracţie, zona TV, o zonă de depozitare a hainelor, o zonă retrasă de relaxare, iar în centru – zona principal de relaxare, situată în interiorul volumului alb. Sub cub există module moi detașabile, iar în interior un copac viu, iluminat prin fereastra din acoperișul de deasupra. Acesta este un loc pentru singurătate, meditație și relaxare. Astfel, cu ajutorul modulelor detașabile, se pot crea zone diferite pentru conversații sau jocuri de masă, iar cel care simte nevoia să se retragă o poate face în zona de sub copac.

De asemenea, nu am uitat nici de un loc necesar pentru depozitarea hainelor, în acest sens existând un cabinet de‑a lungul unuia dintre pereți. Proiectul este realizat pentru «SOLUTION COTTAGE» («Broadcasting Company NTV»)

Review overview