Home / 5/2017  / Mars One

Mars One

Mars One își propune să stabilească o așezare permanentă pentru oameni pe Marte. Marte este singura planetă despre care știm că este fezabilă să susțină viața umană și va fi primul pas făcut de umanitate

Bas Lansdorp, Arno Wielders

Mars One

 • Amplasament

  Marte

 • Echipă de proiect

  Bas Lansdorp, Arno Wielders

 • Colaboratori 

  Mason Peck, prof. dr. Gerard ’t Hooft

 • Anul înființării 

  2011

 • Fotografii

  Bryan Versteeg, Curtoazia echipei de la Mars one

Mars One își propune să stabilească o așezare permanentă pentru oameni pe Marte. Marte este singura planetă despre care știm că este fezabilă să susțină viața umană și va fi primul pas făcut de umanitate pentru a fi o specie multiplanetară. Înainte ca echipele selectate cu atenție și antrenate să plece pe Marte, câteva misiuni fără pilot vor fi îndeplinite, stabilind astfel o așezare locuibilă ce își așteaptă primii astronauți. Echipajul Mars One va pleca pe Marte nu doar pentru a vizita, ci pentru a trăi, explora și crea o a doua casă pentru umanitate. Primii care vor merge pe Marte vor și rămâne acolo.

Misiunea în ceea ce privește designul este momentan în fază de concept, sau cum este numită în termeni ai dezvoltării spațiale: faza A. Cerințele de nivel superior pentru misiune au fost identificate și discutate cu companii aerospațiale specifice. În această etapă, furnizori cu experiență vor fi contractați pentru a executa studii de design conceptuale pentru fiecare (sub)sistem major necesar pentru misiunea stabilirii permanente pe Marte.

Următoarea etapă de dezvoltare constă în designul detaliat al tuturor elementelor necesare pentru a duce în siguranță oamenii pe Marte (faza B). Aceste design-uri detaliate și costurile îmbunătățite ulterior vor permite celor de la Mars One să treacă la fazele C și D în care toate elementele sunt construite, manufacturate, integrate și testate, apoi lansate pe Marte.

Review overview