Home / 3/2017  / Barul SHENDeVERË

Barul SHENDeVERË

SHENDeVERË este un bar nou, situat la marginea unui bulevard aglomerat din centrul orașului, un refugiu al suflului social complementar, care atrage în special oameni tineri și creativi.

Besian Mehmeti Architects

Barul SHENDeVERË

 • Amplasament

  Tetovo, Macedonia

 • Titlu proiect

  Barul SHENDeVERË

 • Birou de arhitectură

  Besian Mehmeti Architects

 • Echipă proiectare

  Besian Mehmeti, Armend Hebipi, Bisera Krckovska, Stefan Atanasoski, Hristijan Ivanovski

 • Suprafață construită

  70 mp

 • Anul proiectării

  2015

 • Fotografii

  Andrijana Tilic

SHENDeVERË este un bar nou, situat la marginea unui bulevard aglomerat din centrul orașului, un refugiu al suflului social complementar, care atrage în special oameni tineri și creativi.

Beneficiarul, poetă și iubitoare de artă, a solicitat un loc în care să poată primi cu ușurință clienți, dar și colegi și prieteni. Un fel de «scenă» alternativă pentru artiști și noi talente deopotrivă. Poeții se pot aduna pentru discuții, trupele pot repeta și interpreta și arta se poate manifesta în diferite forme, în timp ce oaspeții se bucură de tot felul de băuturi!

Configurația spațială existentă a forțat echipa de proiectare să gândească două atmosfere complementare; intrarea rece de metal de lângă bar și scena călduroasă din lemn ridicată în continuitate cu pereții laterali și tavanul. Plăcile de tavan expuse scad înălțimea și nu doar îi conferă spațiului un sentiment mai intens de intimitate, ci și răspund undelor de sunet și servesc la optimizarea acustică a locului. Draperiile plisate adaugă un plus de dramă la intimitatea și acustica locului.

Cu excepția unei singure laturi, toți pereții și plafoanele din bar sunt vopsite în nuanțe întunecate, ascunzând astfel instalațiile și atrăgând atenția asupra efectului de dezgolire de pe întreaga suprafață a spațiului superior. Zidul verde contemplă perdeaua ruginie din partea opusă și accentuează armonia și prospețimea din spațiu. Materialele tradiționale și piesele clasice de mobilier tind să recreeze atmosfera unei scene de teatru vechi printr‑o briză contemporană. Segmentele modulare ale bufetului extins al barului creează oportunități pentru diferite configurații ale meselor, grilajul ortogonal al sistemului de iluminat oferă o senzație de ordine acestei scenografii. SHENDeVERË găzduiește atât necesitatea delectării, cât și a creativității, stimulând inspirația în utilizarea spațiului, în același timp însuflețind motivația, precum și simțul bucuriei.

Review overview