Home / 3/2017  / Apartamentul unui proiectant

Apartamentul unui proiectant

Apartamentul unui proiectant Amplasament: Moscova, Rusia Titlu proiect: Apartamentul unui proiectant Birou de arhitectură: Studio Bazi Autor: Alireza Suprafață construită: 35 mp Anul realizării: 2016

Studio Bazi

Apartamentul unui proiectant

 • Amplasament

  Moscova, Rusia

 • Titlu proiect

  Apartamentul unui proiectant

 • Birou de arhitectură

  Studio Bazi

 • Autor

  Alireza

 • Suprafață construită

  35 mp

 • Anul realizării

  2016

 • Fotografii

  Ilya Ivanov

Un spațiu de numai 35 de metri pătrați, pentru mine și soția mea. Obiectivul principal a fost să creăm un spațiu deschis și confortabil, cu loc suficient pentru depozitare și lumină naturală. Așa că am decis să proiectez un sistem de mobilier care să utilizeze cât mai eficient spațiul disponibil.

Cutia de dormit din lemn a fost prevăzută și cu spațiu de depozitare, oferind astfel un grad de intimitate al spațiului de odihnă amplasat într‑un colț al apartamentului, izolat de bucătărie și de camera de zi aflate în partea opusă. Spațiul de dormit oferă un cadrul larg către întregul apartament, ceea ce‑i conferă un sentiment sporit de confort.

Scara care conduce spre cutia de dormit are înălțimea perfectă pentru a se putea sta pe ea și poate fi folosită ca loc de depozitare. Sub locul de dormit au fost montate sertare glisante, destinate electrocasnicelor de dimensiuni mai mari. Mobilierul încorporează, de asemenea, un dulap de haine, sertare și garderobă.

Rafturile de deasupra garderobei de la intrare sunt conectate la cutia de dormit, creând un mic spațiu de depozitare în interiorul acesteia. Cutia este învelită în panouri din lemn de pin, deoarece lemnul dă o senzaţie de căldură spațiului interior și delimitează vizual anumite zone. Spațiul de dormit, bucătăria și camera de zi sunt separate de intrare cu ajutorul unei draperii, care poate fi trasă când este cazul.

Ambele zone din camera de zi și de luat masa sunt destul de flexibile: mutând canapeaua și extinzând masa, spațiul se transformă cu ușurință într‑o zonă confortabilă pentru 10 persoane. Plăcile de ceramică iraniene lucrate manual și montate în bucătărie subliniază și amintesc de originile iraniene ale proprietarilor.

Review overview