Home / 4/2017  / Bistroul Tehnikum

Bistroul Tehnikum

Tehnikum este un bistro situat în inima orașului. Numele a fost inspirat de magazinul de echipamente de proiectare aflat anterior în același loc. Din postura de nou adaos la afacerea de familie White Rabbit, proiectul

Form bureau

Bistroul Tehnikum

 • Amplasament

  Moscova, Rusia

 • Birou de arhitectură

  FORM bureau

 • Echipă de design

  Olga Treiwas, Vera Odyn, Polina Dudkina, Maria Serova,
  Vlada Zagaynova

 • Perioadă construire

  2015–2016

 • Suprafață sit

  12400 mp

 • Fotografii

  Ilya Ivanov

Tehnikum este un bistro situat în inima orașului. Numele a fost inspirat de magazinul de echipamente de proiectare aflat anterior în același loc. Din postura de nou adaos la afacerea de familie White Rabbit, proiectul a fost conceput de către restauratorul Boris Zarkov, de bucătarul-șef Vladimir Mukhin și de gastronautul Mihail Druyan, ca un loc de luat cina deosebit de vibrant, unde ideile inovatoare din lumea gastronomiei pot fi savurate de o audiență cât mai diversă, într-o atmosferă relaxată.

Interiorul a fost gândit și dezvoltat pe mai multe teme și direcții. Pictura realizată de artistul Dmitri Aske evocă vizitatorului cantinele sovietice, în care mozaicul epic sau picturile murale au avut adesea un rol central într-un interior de altfel predominant utilitar. Fosta sa funcțiune ca magazin de echipamente de proiectare se reflectă în detalii ale mobilierului și iluminatului, între care lămpi de proiectare create de Le Corbusier. Modelul de candelabru central creat la comandă amintește de corpurile de iluminat din metroul moscovit, din anii ’60 – 70′.

Review overview