Home / 4/2017  / Studio fotografic în Varșovia

Studio fotografic în Varșovia

Interiorul acestui studio fotografic este amenajat într‑o fostă fabrică înconjurată de clădiri de o formă și natură similare. Timp de mulți ani, clădirea a găzduit un atelier de sudură. Odată cu trecerea timpului, interiorul său

Mess Architects

Studio fotografic în Varșovia

 • Amplasament

  Varșovia, Polonia

 • Birou de arhitectură

  Mess Architects

 • Suprafață construită

  180 mp

 • Anul realizării

  2016

 • Fotografii

  Szymon Swietochowski

Interiorul acestui studio fotografic este amenajat într‑o fostă fabrică înconjurată de clădiri de o formă și natură similare. Timp de mulți ani, clădirea a găzduit un atelier de sudură. Odată cu trecerea timpului, interiorul său industrial a necesitat ajustări care să‑l facă mai potrivit pentru condițiile specifice proceselor de producție. Mașinile de sudură și presele de metal umpleau spațiul de la podea până la tavan. Este clar că, de‑a lungul anilor, interiorul clădirii a suferit schimbări profunde în comparație cu starea sa inițială, iar specificul proceselor industriale a contribuit la degradarea sa. Zidul estic al clădirii, căruia i se anulaseră aproape toate ferestrele, era partea cea mai afectată. Odată ce straturile de ipsos rămase au fost îndepărtate, în jurul ferestrelor au apărut dovezi clare de intervenție în structura zidului original. Acest lucru a fost indiscutabil determinat de cerințele tehnologice pentru tipul de mașini utilizate în interior.

Proiectul de amenajare interioară a fost comandat de un studio fotografic care organizează ședințe foto și alte evenimente asociate în general cu fotografierea și filmările. Deciziile privind materialele utilizate pentru acest proiect au fost determinate în principal de contextul fizic legat de activitatea industrială desfășurată în acest loc.

Având în vedere caracterul postindustrial al clădirii, arhitecții au decis că oțelul este materialul de construcție cel mai potrivit. Acesta nu a fost doar principalul factor de determinare a principalelor părți ale structurii înălțate în interior, ci a influențat puternic și caracterul finisajelor folosite. Pasajul distinct care leagă zonele din interior, ușile și ferestrele, dar și mobilierul realizat la comandă au la bază componente de oțel care sugerează o punte temporală între caracterul modern al interiorului și sufletul industrial al acestei clădiri vechi. Întreaga suprafață a fost amenajată într‑un spațiu deschis cu anexă, o sală de intrare la mezanin și o cicloramă care acoperă întreaga înălțime a interiorului și spațiile adiacente destinate depozitării și toaletelor. Mezaninul are forma unei galerii glazurate, a cărei funcțiune principală este de spațiu de discuții pentru clienți.

Review overview