Home / 6/2017  / Casă în Pribâlovo

Casă în Pribâlovo

Această casă este amplasată în satul Pribâlovo, situat pe malul interior al golfului Vâborg, pe un teren plat cu vedere la mare înspre nord, adiacent malului apei. Datorită reglementărilor locale și restricțiilor sitului, casa a

AB CHVOYA

Muzeul Familiei Ulma

 • Amplasament

  Pribâlovo, Rusia

 • Titlu proiect

  Casă în Pribâlovo

 • Birou de arhitectură

  AB CHVOYA

 • Suprafaţă totală

  183 mp

 • Echipa arhitectură

  Mariusz Niemiec, Bartłomiej Terlikowski, Agnieszka Czmut, Witold Skarzyński, Andrzej Koper, Anna Derach

 • Anul realizării 

  2017

 • Fotografii

  Dmitry Tsyrencshikov

Această casă este amplasată în satul Pribâlovo, situat pe malul interior al golfului Vâborg, pe un teren plat cu vedere la mare înspre nord, adiacent malului apei. Datorită reglementărilor locale și restricțiilor sitului, casa a trebuit să fie construită în partea din spate a terenului, pe un perimetru relativ redus.

Dorința de a avea un punct de observare a mării, împreună cu restricțiile sitului, au dus la configurarea unei case compacte cu trei niveluri.

Parterul este împărțit într-o zonă de intrare (cu anexe), scara principală și ampla zonă de living / loc de luat masa / bucătărie, cu un perete complet transparent către mare și cu o viitoare terasă exterioară. La primul etaj sunt patru dormitoare (câte unul pentru fiecare membru al familiei), în timp ce al doilea nivel este un studio cu o amplă deschidere spre mare. Pereții verticali din lemn ai parterului sunt acoperiți cu un placaj de pin natur, în timp ce primul și al doilea nivel sunt învelite de suprafața pliată a acoperișului, prevăzută cu ferestre Velux.

Singura excepție este peretele amplu dinspre nord, orientat spre mare și având trei deschideri – un perete panoramic din sticlă cu obloane la parter, o deschidere mică pentru dormitorul matrimonial și o fereastră mare pentru studio care, în special seara, devine un reper dinspre mare și identifică locuința în panorama satului.

Review overview