Home / 6/2017  / Casa Kampos

Casa Kampos

Situată în localitatea Kampos, pe insula cicladică Paros, această casă este pusă în valoare de peisajul rural sublim care o înconjoară, care constă în câmpuri de cereale, podgorii mici și plantații de măslini. O familie cu

Lantavos Projects

Casa Kampos

  • Amplasament

    Kampos, Paros, Grecia

  • Titlu proiect

    Casa kampos

  • Birou de arhitectură

    Lantavos Projects

  • Autor

    Vangelis Lantavos

  • Inginerie structurală 

    Constantinos Anagnostopoulos

  • Studiu electromecanic 

    Civilco

  • Suprafaţă totală

    141,60 mp

  • Anul realizării

    2016

  • Fotografii 

    George Messaritakis

Situată în localitatea Kampos, pe insula cicladică Paros, această casă este pusă în valoare de peisajul rural sublim care o înconjoară, care constă în câmpuri de cereale, podgorii mici și plantații de măslini.

O familie cu cinci membri va locui în casă pe tot parcursul anului. Această situație implică o organizare a locuinței diferită de cea a unei simple case de vacanță.

În timpul procesului de proiectare, o atenție specială a fost acordată analizării caracteristicilor și condițiilor locale, cum ar fi contactul direct cu natura și cu spațiul exterior, lumina puternică și vântul caracteristic insulelor Ciclade. Toate acestea au contribuit în mod considerabil la definirea proiectului casei, a cărui abordare estetică a fost realizată dintr-o perspectivă modernă, fără utilizarea elementelor decorative în exces care ar fi putut conduce către un caracter neo-tradițional.

Forma clădirii decurge din descompunerea unui singur volum rectangular (o formă construită arhetipală a insulei și a regiunii sud-est mediteraneene) și din formarea unei verande închise, protejată de vânturile puternice din nord. Volumul astfel extras este amplasat pe terasa clădirii, pentru a deveni un studio independent sau un spațiu de relaxare, de unde te poți bucura de vederi libere către zona Pounta și insula Antiparos.

Cele două volume rectangulare de la parter se retrag ușor, pentru a dezvălui o parte din veranda interioară și a direcționa spre intrarea casei. Acestea formează coloana vertebrală a locuinței, primul cuprinzând zonele comune în timp ce al doilea este locul zonelor private, conectate împreună prin spații auxiliare.

Orientarea și forma volumului clădirii, fereastra poziționată strategic în fațada de nord, instalarea atentă a unui sistem de izolație a fațadelor pentru evitarea punților termice, precum și elemente suplimentare ca pergolele din lemn: toate acestea sporesc performanța energetică a locuinței, cu respectarea condițiilor locale.

POST TAGS:
Review overview