Home / 4/2017  / Reconstrucția gării Yaesu

Reconstrucția gării Yaesu

Proiectul de reconstrucție a gării Yaesu din Tokyo a avut în vedere dezvoltarea unui turn sudic de 200 de metri, un al doilea turn la nord tot de 200 de metri destinat micilor comercianți și

JAHN

Reconstrucția gării Yaesu

 • Amplasament

  Tokyo, Japonia

 • Titlu proiect

  Reconstrucţia gării Yaesu

 • Birou de arhitectură 

  JAHN

 • Arhitect asociat

  Nikken Sekkei, Ltd.

 • Inginerie structurală

  Werner Sobek (Canopy)

 • Suprafaţă 

  346 mp

 • Anul realizării 

  2015

 • Photographs

  Rainer Viertlböck

 • Website

  www.jahn‑us.com/

Proiectul de reconstrucție a gării Yaesu din Tokyo a avut în vedere dezvoltarea unui turn sudic de 200 de metri, un al doilea turn la nord tot de 200 de metri destinat micilor comercianți și o nouă intrare în gara din Tokyo. În acest scop, a fost dezvoltată o strategie simplă, dar îndrăzneață, care să ofere proiectului o prezență unică. Fațadele de sticlă alese definesc volumul turnurilor, iar geometria unghiulară a turnului nordic subliniază diferitele utilizări ale bazei și ale turnului. Diferitele straturi de sticlă definesc componentele spațiilor de birou și de retail și creează o imagine distinctă în peisajul citadin. Locația este caracterizată de elemente de circulație și trafic, de spații de vânzare cu amănuntul, de spații de birouri și de acces și de conexiuni cu stația Tokyo.

O învelitoare lungă de 234 de metri a fost concepută ca un panou textil mare, plat, fixat în linie dreaptă la capetele exterioare ale șinei și susținut de rame din oțel cu înălțimi și unghiuri diferite, la intervale de 18 metri. Această variație a înălțimii și a unghiului conferă spațiului acoperit un profil simplu, dar special. Panoul din material textil este suspendat de structura de oțel, astfel că suprafața devine un plan luminos continuu. Structura este vizibilă prin suprafața textilă și capătă aspectul venelor unei frunze.

Învelitoarea proiectului de dezvoltare al gării Yaesu din Tokyo creează o nouă imagine a stației. Pentru mulți dintre vizitatori, este prima și totodată ultima impresie a orașului. Fiind în contrast cu vechiul aspect al gării, noua dezvoltare definește și distinge districtul Yaesu de districtul Marunouchi, aflat la vest. Durabilitatea și nevoile reduse de întreținere sunt caracteristici inerente ale tehnologiei folosite pentru construcția acesteia; viziunea simplă a proiectului constă într‑o linie dreaptă creată între două turnuri deplasate.

Review overview