Home / 4/2017  / Yangzhou Zhongshuge

Yangzhou Zhongshuge

Apa, leagănul a toate și terenul de creștere și dezvoltare a culturii. Yangzhou s-a născut lângă apă. În trecut, conduși de apă, mulți literați și poeți vizitau și se adunau regulat în acest loc. De

X+Living

Yangzhou Zhongshuge

 • Amplasament

  Yangzhou, China

 • Birou de arhitectură

  X+Living

 • Autor 

  Li Xiang

 • Echipă proiectare

  Liu Huan, Fan Chen, Tong Ni‑Na

 • Suprafaţă 

  1000 mp

 • Anul realizării 

  2016

 • Fotografii 

  Shao Feng

 • Website

  www.xl‑muse.com

Apa, leagănul a toate și terenul de creștere și dezvoltare a culturii. Yangzhou s-a născut lângă apă. În trecut, conduși de apă, mulți literați și poeți vizitau și se adunau regulat în acest loc. De asemenea, era un loc iubit de oameni înţelepţi şi frumoşi. În cartea «Un vis al vilelor roșii», când Lin Dai-Yu duce dorul orașului natal, îi vin în minte versurile «Floarea de primăvară și luna de toamnă, dealurile verzi și apa clară; Douăzeci și patru de poduri, rămășițe ale celor șase Dinastii»; acest verset a pus la grea încercarea imaginația multor oameni în privința celor douăzeci și patru de poduri. În 2016, Zhongshuge a fost atras de acest loc frumos și eteric, sperând să îmbogățească frumusețea Yangzhoului cu propriul său farmec.

Yangzhou Zhongshuge este situat în Zhen Yuan, lângă apă și în fața copacilor. În vreme ce a moștenit caracterul solemn și dramatic dezvoltat anterior, am adăugat în proiect și un pod cu arcadă – un element indispensabil acestui oraș istoric și cultural antic.

Pășind prin ușa din față a lui Zhongshuge, ajungi în holul principal. Prin utilizarea conceptului de pod cu arcadă, designerul extinde simbolul vizual al lumii cărților. Râurile de pe podea și de pe cer îi determină pe cititori să pășească tot mai adânc în vastul ocean al cunoașterii. Rafturile de cărți de pe cele două laturi extind forma orizontului cu arcade grațioase, precum un pod peste valuri, care creează o punte a minții între cititori și cărți. Continuând să mergeți înainte, veți descoperi o porțiune și mai largă de cărți pe partea dreaptă. Prin studierea relației dintre podul cu arcadă și râu, designerul a creat o relație spațială în oglindă.

Designerul a folosit toate tipurile de arcade pentru a conecta toate zonele, creând un șoc fiecărui cititor care intră în acest spațiu. Iar senzația de mister creată de lumina blândă îi face pe toți cititorii să se gândească la râul de sub pod care strălucește în razele soarelui; mai mult, îi ajută să se bucure de fericirea lecturii într-o dispoziție pașnică. Spațiul vălurit conferă suficient loc pentru ca cititorii să zăbovească și să împărtășească idei în timpul lecturii.

Pavilionul de cărți ilustrate pentru copii este amplasat în partea opusă sălii de studiu. Rafturile sunt construite sub formă de jucării dezasamblate și mobile pentru a reflecta natura naivă a copiilor. Partea de jos a rafturilor poate fi scoasă din perete și utilizată ca masă de prezentare a cărților. Când este nevoie de cameră, ele sunt reașezate în rafturi și formează macheta orașului, care poartă cultura observării străzilor din Yangzhou.

Întregul spațiu este animat de aceste culori vii. Odată ce copiii sosesc în acest spațiu, vor simți că sunt într-un Yangzhou cu desene animate. Plecând dintr-un colț al Pavilionului cu cărți ilustrate pentru copii, veți descoperi un magazin cu jucării cu totul special, unde sunt expuse în ordine tot felul de obiecte școlare și de papetărie pentru adulți și copii. Aceasta este bogata si variata Yongzhou Zhongshuge, care moștenește poveștile culturale din Yangzhou.

Review overview