Home / 2/2017  / “Zâmbetul” London Design Festival

“Zâmbetul” London Design Festival

Biroul de arhitectură Alison Brooks Architects a colaborat cu Consiliul American de Export Hardwood (AHEC), cu Arup și cu organizatorii Festivalului de Design din Londra pentru a prezenta o structură din lemn tulip eco‑stratificat, denumită

Alison Brooks Architects

“The Smile” London Design Festival

Echipă de proiect

Alison Brooks, Sonia Rubio, Julio Poleo, kurtis Risi

Inginerie structurală 

Andrew Lawrence

Client

American Hardwood Export Council, London Design Festival

Dimensiuni

4,5 × 3,5 × 34 m

Anul realizării 

2016

Fotografii 

Paul Riddle, Dav Stewart, John Cardwell, prin bunăvoința ABA / Paul Riddle, Dav Stewart, John Cardwell, courtesy of ABA

Biroul de arhitectură Alison Brooks Architects a colaborat cu Consiliul American de Export Hardwood (AHEC), cu Arup și cu organizatorii Festivalului de Design din Londra pentru a prezenta o structură din lemn tulip eco‑stratificat, denumită «Zâmbetul», la parada Colegiului de Artă Rootstein Hopkins din Chelsea, în perioada 17 septembrie – 12 octombrie 2016.

Zâmbetul este unul dintre proiectele de referință în cadrul Festivalului, care pot fi locuite și explorate de către public. Structura din lemn tubular curbat este cu adevărat spectaculoasă, măsurând 3.5 metri în înălțime, 4.5 metri lățime și 34 de m lungime și este efectiv un fascicul care se curbează la ambele capete. Prezentând potențialul structural și spațial al lemnului tulip american eco‑laminat, conceptul celor de la Alison Brooks este primul «mega‑tub» realizat vreodată cu panouri din lemn CLT de esență tare, la dimensiuni specifice construcțiilor.

Fondată în 1996, biroul de arhitectură Alison Brooks Architects are o reputație internațională pentru excelență în design, cu proiecte variind de la regenerare urbană și clădiri publice pentru arte, la proiecte pentru învățământul superior sau locuințe. Arhitectura biroului ABA folosește ca resursă principală de informare cercetarea intensivă în contexte culturale, sociale și de mediu specifice fiecărui proiect. Această abordare permite dezvoltarea unor soluții autentice și adecvate în cadrul clădirilor și sistemelor urbane pe care le creează, fiecare cu o identitate distinctă. Cunoscuți pentru abordarea sculpturală a formei și pentru atenția extraordinară la detalii, Alison Brooks Architects este singura firmă din Marea Britanie care a câștigat trei dintre cele mai prestigioase premii pentru arhitectură oferite de RIBA.

Review overview