Home / 1/2019  / Casă pentru W – MFRMGR ARCHITEKCI

Casă pentru W – MFRMGR ARCHITEKCI

Scopul intervenției a fost proiectarea ultimului fragement al unui ansamblu de locuințe înșiruite, cu terase. Noii proprietari s-au confruntat cu problemele tipice ale clădirilor construite în Polonia în aceeași perioadă: materiale de construcție proaste, parter înălțat,

MFRMGR ARCHITEKCI

Casă pentru W

 • Amplasament

  :Varșovia, Polonia

 • Titlu proiect

  :Casă pentru W

 • Birou de arhitectură

  :MFRMGR ARCHITEKCI

 • Echipa arhitectură

  : Marta Frejda, Michał Gratkowski, Waldemar Nowicki, Klaudia Zyza

 • Suprafaţă construită

  :228 mp

 • An proiect

  :2018

 • Fotografii

  :Maciej Jeżyk

Scopul intervenției a fost proiectarea ultimului fragement al unui ansamblu de locuințe înșiruite, cu terase. Noii proprietari s-au confruntat cu problemele tipice ale clădirilor construite în Polonia în aceeași perioadă: materiale de construcție proaste, parter înălțat, aspect nepractic în ce privește poziționarea pereților interiori. Consecința a fost o casă închisă față de exterior, plină de încăperi separate și întunecoase. O mică îmbunătățire adusă configurației inițiale include un garaj, un living și o terasă. Întregul teren era mic și expus pe toate laturile – casa nu avea de fapt nicio grădină.

 

Sarcina noastră a fost aceea de a crea o nouă configurație funcțională în interior și de a remodela complet intervenția în interiorul limitelor existente. Punctul de plecare a fost vecinătatea – proiectată ca o «grădină urbană». În proiectul nostru am încercat să realizăm câteva cadre care ar putea fi folosite ca suport pentru plante – am dorit să extindem grădina existentă, ca parte componentă a casei și continuare a pereților și a terasei clădirii. Astfel, am oferit o zonă de relaxare în aer liber – terasa de la primul etaj este accesibilă din sufragerie grație noilor scări aflate în exterior. Pereții exteriori o feresc de privirea trecătorilor, în timp ce deschiderile și părțile translucide lasă soarele înăuntru.

 

Interiorul a fost adaptat nevoilor unei familii moderne formată din patru persoane – la parter am creat o zonă open-space pentru living, am proiectat trei dormitoare la primul etaj și o zonă utilitară în subsol. Luminatoarele din acoperiș ajung la etajele inferioare datorită unor goluri în planșee.

 

Textul aparține arhitecților

Review overview