Home / 2/2017  / “Reconstrucția Universului” Art Basel, Miami 2016

“Reconstrucția Universului” Art Basel, Miami 2016

Compania de ceasuri elvețiene Audemars Piguet a prezentat Reconstrucția Universului, o operă de artă realizată de artistul chinez Sun Xun, a doua comandă dată de Audemars Piguet Art pentru Art Basel în Miami. Instalația la

Sun Xun

“Reconstrucția Universului” Art Basel, Miami 2016

Amplasament 

Miami, Statele Unite ale Americii

Titlu proiect

Reconstrucția Universului

Autor 

Sun Xun

Client 

Audemars Piguet

Anul realizării 

2016

Fotografii 

Audemars Piguet

Compania de ceasuri elvețiene Audemars Piguet a prezentat Reconstrucția Universului, o operă de artă realizată de artistul chinez Sun Xun, a doua comandă dată de Audemars Piguet Art pentru Art Basel în Miami. Instalația la scară largă a fost prezentată pe 29 noiembrie 2016 la Art Basel în Miami, generând un adevărat blocaj în trafic pe întreaga zonă de coastă a plajei din Miami.

Reconstrucția Universului realizată de Sun Xun îmbină tehnici de lucru tradiționale cu tehnologia de ultimă oră și, de asemenea, explorează sisteme globale și individuale de memorie. Instalația este o lucrare de artă absolut captivantă, care stimulează simțurile spectatorilor cu animație 2D și 3D, cu picturi tradiționale în derulare, desene în cerneală, sunete, diverse elemente arhitecturale și de design, toate fiind incluse într‑un pavilion masiv din bambus curbat.

Crescând în perioada imediat următoare revoluției culturale chineze, temele istoriei mondiale, cultura, memoria și politica au avut un impact profund asupra lucrărilor lui Sun Xun. Pentru instalația din Miami Beach, autorul explorează cele Cinci elemente primordiale ale naturii – metal, lemn, foc, apă și pământ – care compun structura universului, conform tradiției chineze. Construind astfel o punte între arta clasică și modernă și explorând istoria și metafizica lumii care ne înconjoară, instalaţia invită, prin numeroasele sale straturi de sens, la o meditație prelungită la timp, atât în conținut, cât și în formă.

Audemars Piguet sprijină artiștii în crearea unor lucrări de o excepțională complexitate și precizie. Un aspect definitoriu al organizaţiei constă în oferirea resurselor necesare artiștilor selectați dar şi crearea unor legături cu furnizorii de calitate pentru realizarea operelor de artă originale. Pentru instalația lui Sun Xun, Audemars Piguet a lucrat în strânsă colaborare cu artistul pentru a asigura cea mai bună calitate a dispozitivelor optice și de proiecție necesare pentru realizarea proiectului.

Review overview