Act Romegialli

Proiectul este realizat în Alpii Italieni, la marginea oraşului Sondrio, între râul Mallero şi zonele de hale industriale. Pornind de la cerințele clientului şi luând în considerare calitatea scăzută a mediului construit existent, am decis proiectarea

act romegialli

Ansamblul rezidenţial Mallero

 • Amplasament

  Sondrio, Elveţia

 • Birou de arhitectură

  act romegialli

 • Echipă proiectare

  arh. Gianmatteo Romegialli, cu arh.. Claudia Bigi, arh. Fabio della Torre, arh. Fernando Grattirola

 • Inginerie structurală

  ing. Paolo Moncecchi

 • Instalaţii

  Studio Giarba

 • Finalizare

  2013

 • Fotografii

  © Marcello Mariana

Proiectul este realizat în Alpii Italieni, la marginea oraşului Sondrio, între râul Mallero şi zonele de hale industriale. În afară de prezenţa râului la sud-est, zona nu are niciun element semnificativ care ar putea influența planificarea generală urbană a zonei.

Pornind de la cerințele clientului şi luând în considerare calitatea scăzută a mediului construit existent, am decis proiectarea unor unităţi volumetrice independente. Cele patru blocuri au fost astfel proiectate încât să genereze un punct focal, care să confere un puternic sentiment de identitate.

Pentru conectarea celor patru blocuri de locuințe a fost creat un traseu pietonal intern. Aleea interioară este amplasată la –150 cm faţă de nivelul străzii principale. Curtea şi grădina creează o barieră acustică față de stradă pentru noile spații comune. Nivelul superior al unităţilor rezidențiale este tratat în două moduri diferite. În cazul a două dintre blocuri, întâlnim duplexuri cu o curte interioară, iar în cazul celorlalte două, acesta ia forma unor mansarde cu terase-grădină. Planul fiecărei unități şi designul fațadelor creează o identitate recognoscibilă pentru fiecare apartament.

Review overview