Home / 1/2017  / Practica  / Curti si ganguri. Carari, poteci, drumuri  / Abraham Cota Paredes Arquitectos

Abraham Cota Paredes Arquitectos

Casa V Terenul este situat la capătul unui condominiu închis, având o diferență de nivel de 8 metri în partea din spate, ceea ce deschide perspectiva către estul zonei metropolitane a Guadalajarei.

Abraham Cota Paredes Arquitectos

Casa V

 • Amplasament

  Guadalajara, Jalisco, Mexic

 • Birou de arhitectură

  Abraham Cota Paredes Arquitectos

 • Suprafață

  355 mp

 • Realizare proiect

  2015

 • Fotografii

  César Béjar

Terenul este situat la capătul unui condominiu închis, având o diferență de nivel de 8 metri în partea din spate, ceea ce deschide perspectiva către estul zonei metropolitane a Guadalajarei. Pentru a profita de amplasament, planul se evazează gradual, astfel că spaţiul se deschide pe măsură ce înaintăm în clădire. O amplă fereastră încadrează orizontul, asigurând însă intimitatea datorită diferenţei de nivel.

În centrul planului a fost amplasat un patio – inima casei – care articulează zonele publice şi private şi oferă iluminare şi ventilație. În curte există un volum de apă şi un arbore, ce beneficiază de iluminat zenital dinspre sud. O cruce de lemn, ce aminteşte de Barragan, pare că pluteşte în spaţiu, încadrând curtea interioară. Apa, arborele şi lumina conferă interiorului o notă de serenitate.

Spaţiul cu dublă înălţime creează continuitate / fluiditate spaţială. La etaj, dormitorul principal este orientat spre partea de est a oraşului. Alte două dormitoare sunt amplasate către partea din faţă, având un balcon comun.

Review overview