Home / Știri  / COMUNICAT DE PRESĂ OAR

COMUNICAT DE PRESĂ OAR

Ordinul Arhitecților din România a luat la cunoștință, prin intermediul Secretariatului Filialei OAR Brașov-Harghita-Covasna, de avertizarea emisă de către Primăria Sinaia cu privire la exercitarea frauduloasă a dreptului de semnătură de arhitect de către o

COMUNICAT DE PRESĂ

6 mai 2021

 

Ordinul Arhitecților din România a luat la cunoștință, prin intermediul Secretariatului Filialei OAR Brașov-Harghita-Covasna, de avertizarea emisă de către Primăria Sinaia cu privire la exercitarea frauduloasă a dreptului de semnătură de arhitect de către o persoană care nu avea legal acest drept, prin utilizarea datelor de identificare ale altei persoane, membru al organizației.

 

OAR va întreprinde toate acțiunile legale necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate și pentru a asigura protecția profesiei de arhitect și a produsului de arhitectură, în conformitate cu drepturile și obligațiile conferite organizației de Legea nr. 184/2001 privind organizarea și funcționarea profesiei de arhitect.

 

Dorim, pe această cale, să atragem atenția publicului și autorităților asupra existenței sistemului online de verificare a calității persoanelor care semnează și parafează documentații de arhitectură. 

 

Astfel, accesând adresa Sistemului Informatic al Ordinului Arhitecților din România, https://www.sioar.ro, se pot verifica atât existența dreptului de semnătură al unui arhitect / conductor arhitect, cât și veridicitatea dovezii de luare în evidentă a proiectului de arhitectură. Verificările pot fi făcute oricând, de către orice persoană, și nu implică taxe sau alte costuri.

 

Arh. Alexandru Găvozdea,

Președinte Ordinul Arhitecților din România

 

 

Review overview