Home / Știri  / Adrian Despot: ”Muzica se naște din emoție, dintr-o stare, dintr-o trăire”

Adrian Despot: ”Muzica se naște din emoție, dintr-o stare, dintr-o trăire”

Vița de Vie dezvăluie alături de proiectul Acustic, cu care vor participa duminica 23 august la Sibiu Jazz Festival, vibrația primă a întâlnirii cu muzica. Adrian Despot, solistul trupei, consideră că ”muzica se naște din

Vița de Vie dezvăluie alături de proiectul Acustic, cu care vor participa duminica 23 august la Sibiu Jazz Festival, vibrația primă a întâlnirii cu muzica. Adrian Despot, solistul trupei, consideră că ”muzica se naște din emoție, dintr-o stare, dintr-o trăire” care întregește cunoașterea tehnică temeinică a muzicianului profesionist.   

 

”Proiectul Acustic presupune reintepretarea pieselor noastre în alte forme si haine, unele dintre ele avand mare legătură cu jazzul. Avem swing, bossa si multe momente de improvizație în Acustic. Atât timp cât muzica este făcută de profesioniști, în sistemul artă pentru artă, cred că o alaturare intre o trupa de rock de calibrul nostru si un festival de jazz este bine venita. Fanii nostri intră în contact cu jazzul și își pot extinde orizontul iar fanii jazzului intră în contact cu muzica rock și pot experimenta și alte modalități de expresie. Este un win-win pentru toată lumea. Vorbim de muzicieni profesioniști care au la îndemână discursul propriului instrument. Pentru noi este o onoare să cântăm la Festivalul de Jazz de la Sibiu cu atât mai mult cu cât parte din muzicienii care compun Vița de Vie sunt la bază niște prozeliți ai genului”, explică artistul.

 

Sibiu Jazz Festival își continuă tradiția pe scena muzicală din România cu o inovație la nivel de repertoriu și expresivitate artistică. Pe lângă eleganța și ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experiență artistică cu totul neobișnuită, ci și o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocația universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul Covid 19. 

 

Publicul român este asteptat la sfârșitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 și 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artiști ai scenei naționale care ne vor pune sufletul în mișcare prin muzica lor extrem de bogată și creatoare. 

Programul complet poate fi vizionat aici.   

 

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.  

 

Parteneri Media: Bucuresti FM , AGERPRES, News.ro, Suplimentul de Cultură, Dilema Veche, MovieNews.ro, Catchy, Lapunkt, Europunkt, Bel-esprit.ro, Playu.ro, Arhitext.com, romaniapozitiva.ro, mesageruldesibiu.ro, rockhouseevents.ro, bucurestiivechisinoi.ro, buucuresticitynews.ro, telegramedia.ro, argesplus.ro, rasunetul.ro, universulargesean.ro, magazinsalajean.ro, GoNEXT.ro, boio.ro, vocea-olteniei.ro, eurovalcea.ro, mediasnews.ro, mirceahodarnau.ro, ziarulstirea.ro, infopress.tv, ziarulactualitatea.ro, lugojexpres.ro, mesagerul.ro, reporterul.ro, Litera13.ro, vranceaaltfel.ro 

 

CONTACT

Asociatia Conexiuni 

Campului 16, Sibiu 550126 RO

 

Alexandru Filimon

Comunicare & PR

Tel. 0766 703 909‬

filimon.dumitru-alexandru@fspub.unibuc.ro

pr@sibiujazz.eu 

www.sibiujazz.eu 

Review overview