Home / 1/2017  / Practica  / Curti si ganguri. Carari, poteci, drumuri  / Marco Navarra – NOWA

Marco Navarra – NOWA

Parc liniar Proiectul face parte dintr-o strategie mai amplă privind reutilizarea vechii linii de cale ferată, care asigura conexiunea între Caltagirone, Piazza Armerina și Dittaino.

Marco Navarra – NOWA

Parc liniar

 • Amplasament

  San Michele di Ganzaria, Italia

 • Autori

  Marco Navarra, NOWA

 • Colaboratori

  Maria Giacoma Marino, Andrea Messina, Elio Monteleone, Salvatore Interlandi, Daniele Diana, Salvatore Gozzo, Raquel Alonzo Martinez

 • Inginerie structurală

  Giovanni Branciforti

 • Clienți

  Comune di San Michele di Ganzaria (CT), Comune di Caltagirone

 • Lungime

  35 km

 • Fotografii

  Salvatore Gozzo, Peppe Maisto

Proiectul face parte dintr-o strategie mai amplă privind reutilizarea vechii linii de cale ferată, care asigura conexiunea între Caltagirone, Piazza Armerina și Dittaino. Domeniul abandonat al căii ferate, deteriorarea sa lentă și transformarea în ruină, toate aceste elemente au dobândit la un moment dat un rol și o formă complet nebănuite. Aceste clădiri ca niște cutii magice ne permit să vedem și să redescoperim ținutul și formele sale. Parcul, asemeni unei mașinării stranii, dezasamblează și reasamblează lucrurile pe care le cunoaștem.

Proiectul încearcă să definească o infrastructură ușoară, creată prin regenerarea obiectelor care au supravieţuit. Se propune de fapt o transformare, care acționează prin transferuri reduse, dar semnificative și prin modificări capabile să confere o nouă putere tuturor resurselor disponibile.

Acest parcurs naturalist trebuie văzut ca o infrastructură nou concepută, care stimulează experienţa unui parc liniar dezvoltat pe traseul căii ferate, parc alcătuit dintr-un șir de chiparoși și o suprafață de teren compact și multicolor, în lateralul căreia sunt plantate grupuri de arbuști.

Review overview