Home / 1/2017  / Info  / concurs  / Premiul al II-lea

Premiul al II-lea

Sergio Walter Martínez Nieto representing AWA-A Propunerea noastră încearcă să recupereze curtea interioară, într-o manieră potrivită cu necesitățile programului și înțelegând-o ca pe o piațetă interioară şi un punct de întâlnire

Premiul al II-lea

Sergio Walter Martínez Nieto representing AWAA

  • Autori principali

    : Ángel Iglesias Velasco, Abraham Muñoz Isabel, Sergio Walter Martínez Nieto

  • Colaboratori arhitectură

    : Alejandra Santos González, Juan Orcajo Garea

  • Colaboratori specialități

    : Cruz de la Higuera Arranz (restaurare), María Piedad Gómez-Moreno Calero (muzeolog)

Propunerea noastră încearcă să recupereze curtea interioară, într-o manieră potrivită cu necesitățile programului și înțelegând-o ca pe o piațetă interioară şi un punct de întâlnire, cu trasee accesibile din sala principală și Strada Poștei, realizând astfel un spațiu public care-și dezvoltă relațiile vizuale. Muzeul este un cadru nou în care vizitatorii se pot bucura de acțiuni și proiecte publice. Este un spațiu liber.

Acoperișul beneficiază de o structură mobilă, astfel încât spațiul poate fi acoperit sau închis. Propunerea noastră este de a păstra curtea fără alte adăugiri, dar cu niveluri suplimentare sub nivelul solului, pentru a recupera punctele de privire originale din interior spre curte și valoarea sa de spațiu public în București, care permite realizarea diferitelor activități și intensificarea comunicării între sala principală și intrările din Strada Poștei. Intrările permit accesul în clădire la nivelul solului și la subsol, unde este prevăzut un lift auto, necesar datorită neuniformității acestei străzi și utilizării de rampe disimulate. Primele trei niveluri subterane vor fi utilizate ca parte a programului de muzeu, găzduind expozițiile permanente. Sala principală va comunica cu aceste niveluri subterane printr-o serie de scări.

Expoziția va fi plasată în jurul a două deschideri mari de la parter, organizate în diagonală și care înlesnesc flexibilitatea și posibilitatea de modificare a pieselor prezentate. Concepția generală a spațiului contribuie la o gamă variată de perspective / imagini în timpul călătoriei prin muzeu și oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de unghiuri de vedere diferite asupra Columnei lui Traian, descoperindu-i astfel măreția. Crearea acestor noi niveluri subterane ale muzeului ne obligă să folosim iluminatul zenital, deschiderile permițând accesul luminii în interior, distribuirea fluxului specific muzeului și crearea unei atmosfere misterioase și intime. Sub aceste trei noi niveluri subterane vor exista două suplimentare, folosite pentru depozitare, utilități, instalații, ateliere și spații de parcare conectate vertical cu liftul auto și cu casa scărilor.

Review overview
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.